Jul på Leros

Hej alla och god jul!

 

Vi har sedan Kim var på plats fortsatt och hjälpt till genom att sända pengar till nappflaskor och dyligt. Mitt arbete för att få dit permanenta volontärer med medicinsk kunskap har nu mynnat ut i en kontakt med en läkare som tidigare varit på Lesbos och där startat en medicinsk enhet som ger snabb och nödvändig vård dygnet runt. Som komplement till MSF. Bemanning sker genom ett Rotaschema där volontärer kan planera sin resa efter behovet. Han kommer åka om ca en vecka.

Samtidigt åker vår kontakt Laureli från Midwives Pilgrim dit för att reka lite. Hon har mycket info, och fått hjälp med kontakter av oss. Jag (Kim) har fyllt i uppgifter för vilka vi har behandlat och hjälpt på Leros, skrivit vårdkedjan för kvinnor, barn och män som anländer. Vi har haft mycket kontakt och äntligen är även hon på väg ner, för att starta upp det som vi har haft som mål från början.

Man kan säga att jag (Nathalie) försöker knyta ihop rätt personer med varandra vilket känns jätteskoj! Saker tar tid, men nu verkar det börja mogna för just det här även på Leros. 🙂 Just nu befinner sig över 1000 flyktingar i lägret. Vi kommer ge en hel del pengar till nappflaskor igen, men också till ”julmat” och julklappar till barnen. Allt som blir över går till båtbiljetter och hotell för de som är sjuka och handikappade.

Vi hoppas verkligen kunna komma iväg igen till våren, känns fantastisk roligt att ngn med erfarenhet och kunskap ska dra igång det jag hoppades kunna göra. Underbart!!!! Och tack vare er hjälp kan vi fortsätta hjälpa till vilket känns så skönt. Jag får bilder och. uppdateringar dagligen och eländet är absolut inte över. Barnen drunknar fortfarande, misären är fortfarande lika stor. Behovet av vår och er hjälp är lika stor nu som tidigare, även om nyheten börjar bli lite ”gammal”. Vill ni fortsätta hjälpa gör gärna det! Ni behövs och era pengar går raka vägen till de som behöver dem.

Vi litar till 100% på våra kontakter där nere! Underbart uthålliga och snälla Hanna och Björnar. Tack för att ni är sådana eldsjälar som kämpar på varje dag!

Snart ska ni få uppdaterade foton! 🙂

Tack vare er får en hel del barn och vuxna en lite bättre jul!

Stor kram och god jul från oss! 💜

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s