Vilket jobb!

Första dagen är över.
Jag måste bara säga wow! Wow vilken förändring, vilken förbättring, vilken organisering. Det är som att komma till ett annat ställe än det jag lämnade för en månad sedan. Jag är så glad! 💜

Människorna tas emot i hamnen i vanlig ordning, men med en stadig och stabil grupp. De har god kontakt med polisen och Frontex.

Efter detta går de nu direkt till tältlägret, som nu inte består av tält utan IKEA hus på hela gårdsplanen.

image

MSF (läkare utan gränser) har ett mottagningsrum i det stora gamla huset. De är supertrevliga, nya och gamla på Leros. 2 stycken killar kände jag igen, och de mig. De har mitt nummer och de skulle behöva.

image

Det stora huset vid campet är alltså urstädat. Ett gammalt hus 50 meter därifrån har de fått tillgång till HELA andra våningen. Dit har Hanna tagit hela sitt lager och nya containrar med insamlade kläder och annat hamnar här. Där organiserar många varje dag, för att det ska finnas kläder lättillgängligt för andra volontärer att hämta. Kolla vilket jobb de har gjort!

image

image

image

Ännu en ny sak de har gjort är att de har en ”butik” i samma hus som MSF är i. Denna butik är öppen 6 timmar/dag. Då går de ut innan den öppnar och delar ut nummerlappar.

image

Sen under öppettiderna så tar de i tur och ordning in ett par stycken åt gången och så får de välja det de behöver. Lika sorterat är det här!

image

image

image

Så uppfinningsrika de har varit, och så mycket jobb de lagt ner. Fantastiskt att se!
Hamnpolisgården är alltså nu stängd efter att polisen kastat ut alla pga att en polis fått hepatit A. Hmmm.. men det var bra, för nu är det ordning.

Lite bilder från Villan där de också lagt ner mycket tid!

image

image

image

Jag har varit lite varstans. Har nu en telefon ”nurse phone” för att kunna bli nådd på ett enkelt sätt om de behöver hjälp i hamnen, Villan eller campet. Just nu är det ganska lugnt. Kom två båtar inatt med ca 200 personer.

Uppdaterar snart igen…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s