Volontärer behövs och Kim snart på väg tillbaka!

Hej alla!

Som ni säkert sett  och läst är situationen i Medelhavet än värre nu. På Leros har det sedan vi åkte blivit värre och värre och under de senaste dagarna har mellan 2500 och 4000 människor kommit. Inte alla levande. Det är kallt och blött. Volontärerna är färre och de som är på plats är trötta.

Vi får dagligen uppdateringar från vänner på ön via FB. Bilder, videos och rapporter så hemska att vi väljer att inte visa dem här. Men denna info vi får gör att vi inte kan blunda. Inte glömma.

Idag anlände en svensk sjuksköterska som heter Lotta till Athen. I morgon åker hon vidare för att under en vecka hjälpa till på Leros. Hennes dotter Ronja är redan på plats med en holländsk organisation. När Lotta åkt hem åker Kim ner och stannar i tio dagar. Det hon kommer möta kommer vara svårare än sist.

Något som verkligen behövs nu är mankraft. Volontärer. Vi hjälper er gärna om ni vill åka dit. Oavsett ålder, detta är inget för ungdomar enbart. Många, nästan majoriteten är medelålders. Och äldre! Alla armar och hjärtan behövs. Det finns så mycket man kan göra och det räcker att man är människa för att klara det. Människa med vilja att hjälpa!

Givetvis behövs ekonomisk hjälp och saker också. Barn ska inte behöva dö för att de fryser ihjäl pga för få filtar.

Ser fram emot att få en uppdatering av Lotta i morgon eller så, förhoppningsvis kommer vi få det under tiden hon är på plats! 👍😃

Kramar! / Nathalie och Kim

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s