WhatsApp – Familjen har nått Tyskland!

Hej!

Nu på kvällen satt jag och skrev rutiner för vårdpersonal som kommer ner till Leros för att hjälpa. Trams med min skolengelska som inte blir ett dugg bättre med tiden. (Men som ändå är mkt bättre än min…Nathalie 😉 ) Då plingar det till i telefonen, jag har fått ett meddelande på WhatsApp från okänt nr.
Ser +30 nummer och hinner fundera någon sekund. Det är en uppdatering från familjen som vi hjälpte med pengar till färjebiljetterna. Killen som var den fantastiska tolken och hjälpte oss mer än vad vi hjälpte honom.
DE MÅR BRA! De befinner sig och stannar i Tyskland. De skickar gulliga ljudfiler där var och en tackar på engelska för vår hjälp. De ger oss oförtjänt mycket tacksamhet. Tacksamhet så jag rodnar.

image

image

image

Här är dom!

Jag (Kim) åker igen! Den 13/11 åker jag tillbaka till Leros. Fortsätter hjälpa, fortsätter använda era bidrag för att göra skillnad.

Det kommer fler och fler flyktingar till Leros. Sjukare, yngre, äldre. En liten pojke föddes på deras sjukhus igår, kvinnan ankom till ön en dag tidigare!
Polisen har slut på pengar till mat, problem med transport av vatten, folk sover på gatorna. Det regnar och blåser, det blir kallare och kallare.

Snälla, underbara, hjälpsamma och fina medmänniskor. Fortsätt ge bidrag för att vi ska kunna fortsätta hjälpa. 💜

Vi (jag och Nathalie) har startat ett samarbete med MSF. Tanken är att vi ska fortsätta det vi började med, triagera till dem. Vara i hamnen för att ta emot de nyanlända, vara hos hamnpolisen för att hjälpa med bedömningar, köpa livsviktiga mediciner.

Nathalie kontaktades av en sjuksköterska från Nyköping som ville åka. Hon har nu bokat resa till Leros och vi förser henne med info och de kontakter hon behöver!
Hennes dotter är redan på plats som volontär. Hon åker första veckan i november, så vi överlappar nästan varandra. 🙂

Så här vill vi fortsätta:

Vi vill fortsätta guida sjukvårdspersonal ner till Leros. Är det någon som är intresserad, men som inte riktigt vet vart man ska vända sig eller hur man ska börja? Vi har skapat rutiner, vi vet vart man kan bo, hur ni kan resa, vem man ska träffa när man kommer dit. Vi har kontakterna och all info ni behöver. Nu också ett PM för vad man som sjukvårdspersonal förväntas göra mm. Hör bara av er till oss, en vecka gör stor skillnad där nere! 💜 Och det är INTE dyrt att bo och resa nu i vinter! 😉 Troligtvis kan vi dessutom hjälpa med pengar till mediciner osv, bara ni lämnar kvitto till våra kontakter på ön. Skramlar ni då ihop donationer från nära och kära till resa och boende så åker ni gratis! 🙂 En natt på hotell kostar ca 10 euro och att hyra vespa lika mycket.

För att fixa detta måste man kunna ta snabba beslut, hålla många tankar i huvudet, kunna prioritera och vara beredd på förändringar. Rutiner finns, men de kan ändras över en natt. Du måste också kunna samarbeta och hantera stress med ett leende på läpparna…
Du kan sticka iväg för att köpa mediciner men när du kommer tillbaka har den personen redan gått. Saker ändras med väder, vind, antal ankommande och polisens humör! Hela tiden! Men ni är starkt önskade och eftertraktade! 🙂

Man får tänka som en förälder på 2010 talet. Good enough, good enough!

KONTAKTA OSS OM NI VILL ÅKA!

image

Så här såg det ut i hamnen idag. Blöta trötta, hungriga och rädda.

Snälla fortsätt hjälpa! Ni är guld värda! 💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜

/ Kim och Nathalie

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s