Förmiddag på Leros

Just nu är förvaringen hos polisen fyllts på med nyankomna flyktingar. De andra har gått vidare till lägret. Båten går inte till Aten förrän i morgon. Nu på morgonen lyckades vi hitta en affär som säljer ryggsäckar. Vi köpte 20st, prutade lite och kunde sedan dela ut till de som behövde.

image

 
   
Denna killen ovan fick denna t-shirten igår, kanske Mockfjärds behöver arbetskraft?! 👍

Här är foto på Kims båda skyddslingar!    

 Denna killen hjälpte oss att tolka och han sa tillslut att han verkligen önskade sig skor…
 
Här bakom finns kvinnornas ”toalett”. Det finns fortfarande inget ”omklädningsrum”, men vi jobbar på det. Svårt för kvinnor att sköta ”kvinnosaker” utan skydd. Många ” nu…. 

 
Vi har också hunnit vara i Hannas lager dit containern från Sverige anlände i morse. Fantastiska saker och allt är välpackat och sorterat! 

  
   
Lunch äter vi på Poppis restaurang, hon är vän med det skottska paret vi skrev om ovan (och bild ovan) som hjälper till här. Hon beskrev det som att grekernas vänlighet mot flyktingarna beror på att de älskar människor, inte bara greker.

  
Nu kom en av hamnpoliserna förbi, riktigt skön snubbe! Han är här i 20 dagar och pker sen hem ett tag. Kan ingen engelska men kör stenhårt på googletranslate. 😄 Han kommer jobba kvällsskiftet med oss.  

 Snart börjar vårt skift (vi är där hela tiden inofficiellt) men ska först hjälpa en mamma och hennes fyra barn med båtbiljetter. 

Kramar och TACK! 😘💗

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s