Uppdateringar från Leros

Hej alla som hittat hit! 🙂

Nu är Kim och jag i full gång med att hålla kontakt med folk nere på ön. Leros Refugee aid har en duktig och erfaren kille på plats som försöker organisera och träffa folk på ön. Gå in på deras sida på FB så kan ni följa hans videouppdateringar.  https://www.facebook.com/Leros-Refugee-Aid-1386031638371054/timeline/ Förhoppningsvis finns det lite bättre struktur för mat och boende när vi kommer. Annars är tanken att vi ska jobba hårt på just detta!

Dessutom kommer en container med saker från en mammagrupp i Ystad ungefär samma dag som vi kommer. Detta ska packas upp och organiseras.

I nuläget får alla mat. Inte mycket och inte bra mat men mat. De har filtar. Men inte mer.

Vi har nu etablerat en kontakt med en annan svensk tjej som håller i en volontärorganisation (Helping hands of Rhodes) på Rhodos. Hon har förhoppningsvis lite koll på läget på de andra öarna i samma ö-grupp (Kos, Rhodos, Samos mfl). Viktigt att man får till ett samarbete mellan öarna så att alla volontärer och organisationer har lite koll på läget hos sina ”grannar”. Ganska troligt kommer vi ta oss till någon av öarna för att hjälpa till med vad vi kan, beroende på hur läget är på Leros.

Hallen hemma börjar dessutom bli full av saker som ni skickat och som företag donerat! Nästa helg ska allt packas… Härligt!

Ha en fin helg och tack för att ni tittar in!

//Nathalie och Kim

Annonser

En reaktion på ”Uppdateringar från Leros

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s